12 najlepszych przepisów na polewę czekoladową

Istnieje tak wiele czekoladowych przepisów i pomysłów dostępnych, ale aby zrobić doskonałą glazurę czekoladową musimy znać idealny przepis i technikę. Oto 12 najlepszych przepisów i pomysłów na glazurę czekoladową, które z pewnością Cię zachwycą.

Polewa czekoladowa Przepis #1:

Składniki:

– 2 filiżanki cukru pudru

– 1 filiżanka kakao w proszku

– 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

– 1/4 łyżeczki soli

– 1/2 filiżanki maślanki

– 1/4 szklanki śmietany

Sposób:

Wymieszaj wszystkie składniki razem. Użyj trzepaczki i dobrze wymieszaj, aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Przechowuj w lodówce przez godzinę.

Polewa czekoladowa Przepis #2:

Składniki:

– 1 funt czekolady

– 2 filiżanki śmietany

– 2 filiżanki cukru pudru

– 3 łyżki niesolonego masła

– 2 łyżki stołowe gęstej bitej śmietany

Metoda:

Najpierw roztop czekoladę i umieść ją w misce do mieszania. Następnie dodaj masło i śmietanę i dobrze wymieszaj. Teraz dodaj cukier puder i ubijaj do uzyskania gładkiej masy. Na koniec dodaj bitą śmietanę i kontynuuj ubijanie.

Polewa czekoladowa Przepis #3:

Składniki:

– 2 filiżanki czekolady

– 3 filiżanki cukru pudru

– 1/2 filiżanki niesolonego masła

– 1/2 filiżanki ciężkiej śmietany

– 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Metoda:

Najpierw roztop czekoladę i przelej ją do miski do mieszania. Następnie dodaj masło i śmietanę i dobrze wymieszaj. Teraz dodaj cukier puder i ubijaj do uzyskania gładkiej masy. Na koniec dodaj ekstrakt z wanilii i dobrze wymieszaj.

Polewa czekoladowa Przepis #4:

Składniki:

– 3 filiżanki cukru pudru

– 2 filiżanki kakao w proszku

– 1 filiżanka maślanki

– 1 filiżanka gęstej śmietany

– 2 łyżki niesolonego masła

– 1/2 łyżeczki soli

– 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

– 1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii

– 3 szklanki mleka

– 1 filiżanka wiórków czekoladowych

Sposób:

Najpierw połącz maślankę, śmietanę, sól i sodę oczyszczoną i dobrze wymieszaj. Teraz dodaj mleko i wymieszaj. Następnie dodaj ekstrakt z wanilii i dobrze wymieszaj. Po tym dodać cukier puder i wymieszać.

Polewa czekoladowa Przepis #5:

Składniki:

– 1/2 filiżanki kakao w proszku

– 1/4 filiżanki cukru

– 2 łyżki niesolonego masła

– 1 filiżanka mleka

– 1/4 szklanki maślanki

– 1/4 szklanki gęstej śmietany

– 1/8 łyżeczki soli

– 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

– 1/2 szklanki cukru pudru

– 1/4 szklanki niesolonego masła

– 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

– 1 filiżanka wiórków czekoladowych

Metoda:

Najpierw roztop czekoladę i umieść ją w misce do mieszania. Następnie dodaj masło i śmietanę i dobrze wymieszaj. Teraz dodaj