Jak zrobić ciasto drożdżowe w misce

Drożdże to starożytna forma bakterii, która żyje w środowisku i zapewnia nam siłę do produkcji chleba. Dziś używamy drożdży do wyrobu ciasta.
Jednak, gdy wyrabiasz ciasto w dużej misce, bardzo trudno będzie kontrolować temperaturę. Osiągnięcie wymaganej temperatury zajmie trochę czasu i będzie wymagało dużo energii, aby utrzymać ciasto w pożądanej temperaturze.
Ale, jeśli zrobisz ciasto w misce, łatwiej będzie utrzymać temperaturę i kontrolować czas fermentacji. Tak więc, oto kilka najlepszych i prostych wskazówek, które pomogą Ci zrobić ciasto drożdżowe w misce.
Składniki
Duża miska
Ciepła woda
Suche drożdże
Cukier
Mąka kukurydziana
Mąka
Sól
Owies
Jajka
Metoda
Wymieszaj ciepłą wodę z drożdżami, aż cukier się rozpuści.
Dodaj sól i dobrze wymieszaj.
Dodaj mączkę kukurydzianą i dobrze wymieszaj.
Dodaj płatki owsiane i mąkę i dobrze wymieszaj.
Dodaj jajko i dobrze wymieszaj.
Przykryj miskę folią i pozostaw w ciepłym miejscu na godzinę.
Teraz dodaj sól i cukier i dobrze wymieszaj.
Dodaj drożdże i dobrze wymieszaj.
Pozostaw w ciepłym miejscu na godzinę.
Teraz ciasto jest gotowe, aby zrobić chleb.
Wnioski:
Powyższe wskazówki pomogą Ci zrobić ciasto drożdżowe w misce. Pozwoli to również zaoszczędzić Twój czas i energię. Spróbuj tego i podziel się ze mną swoim doświadczeniem.