Jak ugotować owsiankę górską

Minęło trochę czasu odkąd ugotowałam owsiankę i jak wszyscy wiecie, że bardzo lubię gotować owsiankę. Uwielbiam smak owsa, uwielbiam fakt, że pomaga mi schudnąć, uwielbiam fakt, że jest dobrym źródłem węglowodanów i uwielbiam fakt, że jest to jedzenie antyoksydacyjne. Dlatego dziś dzielę się z Wami przepisem na owsiankę, która jest nazywana jako “górska owsianka”.

Jak zrobić górską owsiankę:

Owsianka górska jest jednym z najbardziej zdrowych pokarmów, które można jeść. Moim zdaniem jest to najlepsza opcja, gdy zamierzasz schudnąć i zyskać energię.

Co to jest Mountain Oatmeal?

Owsianka górska to mieszanka walcowanych płatków owsianych, brązowego cukru, mleka, wody i cynamonu.

Składniki:

– 2 filiżanki walcowanych płatków owsianych

– ½ szklanki brązowego cukru

– ¼ szklanki mleka

– 1 łyżeczka cynamonu

– 1 szklanka wody

– Opcjonalnie:

– 2 łyżeczki masła lub margaryny

– 2 łyżeczki mleka

Sposób przygotowania:

Dodaj płatki owsiane, brązowy cukier, mleko, cynamon i wodę do miski i wymieszaj je razem. Dodaj opcjonalne składniki jak masło lub margarynę oraz mleko. Włóż miskę do piekarnika w temperaturze 150 stopni na 15 do 20 minut.

Wnioski:

Jestem pewna, że wszyscy pokochacie to danie, ponieważ jest ono bardzo zdrowe i ma potencjał, aby zwiększyć poziom energii. Jestem pewien, że nigdy nie będziesz tęsknić za owsem, jeśli będziesz gotować to danie.

Jeśli podobał Ci się ten post, to proszę podziel się nim ze swoimi przyjaciółmi, a także zasubskrybuj nasz blog.

Dzięki!