5 prostych sposobów, aby zrobić Ligava Recipe w domu

Ligava to bogata i pyszna przekąska, która jest bardzo popularna w kuchni indyjskiej. Głównymi składnikami przepisu ligava są mąka ryżowa i mleko w proszku. Jest to słodki przysmak, który składa się z trzech składników i jest szeroko dostępny we wszystkich sklepach.
Najważniejszy składnik w przepisie ligawy jest mąka ryżowa, która jest używana do zrobienia chrupiącej tekstury w przekąsce. Nie ma ona cholesterolu i jest bezglutenowa. Jest to zdrowa przekąska dla dzieci i jest również dobra do jedzenia po obiedzie lub kolacji.
Oto pięć najlepszych sposobów na zrobienie przepisu na ligawę w domu:
1. Składniki
Mąka ryżowa – 1 filiżanka
Mleko w proszku – 1/2 filiżanki
Gram mąka – 1/2 filiżanki
Woda – 2 filiżanki
Olej – 1 łyżka stołowa
Cukier – 1/2 filiżanki
Sól – do smaku
2. Procedura
1. Wymieszaj mąkę gramową i sól w misce. Następnie dodaj wodę i dobrze wymieszaj.
2. Dodaj do mieszaniny mąkę ryżową i mleko w proszku. Ciągle mieszaj, aż powstanie gładkie ciasto.
3. Dodaj do mieszanki olej i cukier i dalej mieszaj.
4. Nasmaruj patelnię olejem i umieść w niej ciasto.
5. Piec przez 10 do 15 minut. Pozwól mu całkowicie ostygnąć.
6. Pokrój ligawę w pożądane kształty i podawaj.
7. Możesz go przechowywać w szczelnym pojemniku przez 1 miesiąc.
Wnioski:
Dokonywanie ligava przepis nie jest trudnym zadaniem, ale jeśli chcesz zrobić to w domu to zajmie trochę czasu. W przypadku, gdy jesteś nowy do gotowania to można odnieść się do przepisu podanego poniżej. Mam nadzieję, że będziesz cieszyć się tym przepisem.