Jak szybko zrobić pierogi
Czy szukasz pysznego i przyprawiającego o gęsią skórkę przepisu na pierogi? Jeśli tak to jesteś we właściwym miejscu. Tutaj podzieliłem się prostym i szybkim przepisem na pierogi, który zajmie mniej niż 30 minut do gotowania.
Tam są różni typ pierogi dostępny w rynku ale najwięcej one robią pszennej mąki. Istnieją pewne niewegetariańskie przepisy, które są dostępne, ale zazwyczaj jest to pełne oleju i soli.
Tutaj podzieliłam się prostym przepisem na pierogi, który jest łatwy do wykonania, zdrowy, smaczny i szybki. Więc zacznijmy robić te pyszne pierogi.
Składniki:
2 szklanki mąki ryżowej
½ łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka soli
1 szklanka wrzącej wody
Olej do smażenia
Metody:
Wymieszaj wszystkie składniki i dobrze zagnieć.
Uformuj ciasto w małe kulki i zawiń je w czysty ręcznik kuchenny.
Rozgrzej olej i smaż ciasto przez 2 do 3 minut.
Podawaj na gorąco.
Wnioski:
Tak więc, możesz zrobić te pierogi zgodnie z preferencjami swojej rodziny. Jedyną rzeczą, o której musisz pamiętać jest wałkowanie ciasta i nadawanie mu kształtu.