Jak zrobić czerwoną kapustę gotowaną z majonezem

Czerwona kapusta jest uważana za jeden z superfoods, ponieważ jest pełna witaminy C, folianów, witaminy A, żelaza i wapnia. Niektórzy ludzie uważają, że lepiej jest jeść kapustę niż zielone warzywa, ponieważ kapusta zawiera więcej składników odżywczych.

Majonez jest wykonany z jaj i oleju. Ale czy wiesz, że możesz zrobić smaczny przepis z czerwoną kapustą? Cóż, jeśli chcesz cieszyć się pysznym i zdrowym posiłkiem to spróbuj tej czerwonej kapusty gotowanej z majonezem.

Składniki:

1 filiżanka majonezu

1 główka czerwonej kapusty

1 marchewka

¼ cebuli

2 ząbki czosnku

1 łyżka pietruszki

Sól i pieprz

Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Weź patelnię i wlej trochę oleju. Rozgrzej patelnię i gdy olej będzie już gorący, dodaj pokrojoną marchewkę i cebulę. Poczekaj, aż olej się rozgrzeje, a następnie dodaj czosnek. Poczekaj 2 minuty, a następnie dodaj kapustę. Mieszaj kapustę, aż będzie dobrze pokryta olejem, a następnie dodaj pietruszkę oraz sól i pieprz. Teraz gotuj kapustę przez 10 minut na średnio-niskim ogniu.

Teraz weź miskę i wymieszaj majonez z kapustą. Podawaj go z chlebem lub z sałatką.

Wnioski:

Ten przepis jest niezwykle smaczny i jest idealnym przepisem dla tych, którzy lubią jeść warzywa i są zmęczeni jedzeniem sałatek. Jest to świetne połączenie warzyw, majonezu i oleju.