5 sposobów na ugotowanie idealnie grubych placków ziemniaczanych z piekarnika

Jeśli uwielbiasz naleśniki, to musisz spróbować grubych placków ziemniaczanych. Są one bardzo smaczne, łatwe do wykonania i jest to naprawdę pyszne.
Wszyscy uwielbiamy jeść naleśniki w niedzielę, ale co z tymi, którzy nie mają przywileju jedzenia w niedzielę. Nieważne co będziesz jadł w niedzielę, ale gruboziarniste placki ziemniaczane są najlepsze do jedzenia, gdy nie masz nic specjalnego do jedzenia.
Tak więc, jeśli szukasz jakichś zdrowych opcji na niedzielny brunch, to grube placki ziemniaczane są najlepszą opcją.
Dowiedzmy się, jak ugotować doskonałe grube placki ziemniaczane z piekarnika.
Składniki:
1 filiżanka grubych ziemniaków
1 białko jajka
1 łyżka proszku do pieczenia
2 łyżki stołowe mleka
Olej
Sól
Jak gotować:
Przede wszystkim obierz ziemniaka, a następnie włóż go do miski. Dodaj sól i pozwól mu się moczyć przez około 15 minut.
Po tym czasie dodaj do ziemniaka białko jajka, mleko i proszek do pieczenia i porządnie wymieszaj.
Dodaj trochę oleju na patelnię i rozprowadź go równomiernie.
Podgrzewaj go przez kilka minut, a następnie wylej ciasto na patelnię i przykryj ją.
Gotuj go w piekarniku przez około 12 do 15 minut.
Jeśli chcesz, aby naleśniki były grubsze, to dodaj odrobinę masła.
Teraz nadszedł czas, aby pokroić naleśnik w pożądany kształt i rozmiar.
Wnioski:
Przedstawiłam Wam przepis na grube placki ziemniaczane z piekarnika. Jeśli szukasz zdrowych i pysznych posiłków, to jest to najlepsza opcja.