Jak zrobić ciasto drożdżowe w misce

Drożdże to starożytna forma bakterii, która żyje w środowisku i zapewnia nam siłę do produkcji chleba. Dziś używamy drożdży do wyrobu ciasta.

Jednak, gdy wyrabiasz ciasto w dużej misce, bardzo trudno będzie kontrolować temperaturę. Osiągnięcie wymaganej temperatury zajmie trochę czasu i będzie wymagało dużo energii, aby utrzymać ciasto w pożądanej temperaturze.

Ale, jeśli zrobisz ciasto w misce, łatwiej będzie utrzymać temperaturę i kontrolować czas fermentacji. Tak więc, oto kilka najlepszych i prostych wskazówek, które pomogą Ci zrobić ciasto drożdżowe w misce.

Składniki

Duża miska

Ciepła woda

Suche drożdże

Cukier

Mąka kukurydziana

Mąka

Sól

Owies

Jajka

Metoda

Wymieszaj ciepłą wodę z drożdżami, aż cukier się rozpuści.

Dodaj sól i dobrze wymieszaj.

Dodaj mączkę kukurydzianą i dobrze wymieszaj.

Dodaj płatki owsiane i mąkę i dobrze wymieszaj.

Dodaj jajko i dobrze wymieszaj.

Przykryj miskę folią i pozostaw w ciepłym miejscu na godzinę.

Teraz dodaj sól i cukier i dobrze wymieszaj.

Dodaj drożdże i dobrze wymieszaj.

Pozostaw w ciepłym miejscu na godzinę.

Teraz ciasto jest gotowe, aby zrobić chleb.

Wnioski:

Powyższe wskazówki pomogą Ci zrobić ciasto drożdżowe w misce. Pozwoli to również zaoszczędzić Twój czas i energię. Spróbuj tego i podziel się ze mną swoim doświadczeniem.