5 prostych sposobów, aby zrobić Ligava Recipe w domu

Ligava to bogata i pyszna przekąska, która jest bardzo popularna w kuchni indyjskiej. Głównymi składnikami przepisu ligava są mąka ryżowa i mleko w proszku. Jest to słodki przysmak, który składa się z trzech składników i jest szeroko dostępny we wszystkich sklepach.

Najważniejszy składnik w przepisie ligawy jest mąka ryżowa, która jest używana do zrobienia chrupiącej tekstury w przekąsce. Nie ma ona cholesterolu i jest bezglutenowa. Jest to zdrowa przekąska dla dzieci i jest również dobra do jedzenia po obiedzie lub kolacji.

Oto pięć najlepszych sposobów na zrobienie przepisu na ligawę w domu:

1. Składniki

Mąka ryżowa – 1 filiżanka

Mleko w proszku – 1/2 filiżanki

Gram mąka – 1/2 filiżanki

Woda – 2 filiżanki

Olej – 1 łyżka stołowa

Cukier – 1/2 filiżanki

Sól – do smaku

2. Procedura

1. Wymieszaj mąkę gramową i sól w misce. Następnie dodaj wodę i dobrze wymieszaj.

2. Dodaj do mieszaniny mąkę ryżową i mleko w proszku. Ciągle mieszaj, aż powstanie gładkie ciasto.

3. Dodaj do mieszanki olej i cukier i dalej mieszaj.

4. Nasmaruj patelnię olejem i umieść w niej ciasto.

5. Piec przez 10 do 15 minut. Pozwól mu całkowicie ostygnąć.

6. Pokrój ligawę w pożądane kształty i podawaj.

7. Możesz go przechowywać w szczelnym pojemniku przez 1 miesiąc.

Wnioski:

Dokonywanie ligava przepis nie jest trudnym zadaniem, ale jeśli chcesz zrobić to w domu to zajmie trochę czasu. W przypadku, gdy jesteś nowy do gotowania to można odnieść się do przepisu podanego poniżej. Mam nadzieję, że będziesz cieszyć się tym przepisem.